Odbor:
6491 G 01 obchodná prevádzka – práca pri príprave jedál
CHARAKTERISTIKA UČEBNÉHO ODBORU:
Učebný odbor pripravuje žiakov na výkon povolania v stravovacích zariadeniach.
ZAMERANIE:
- na prípravu a ošetrenie základných druhov surovín určených na výrobu jedál
- na výrobu a expedíciu jedál teplej a studenej kuchyne
- na prípravu a výrobu jednoduchých múčnikov
- na prípravu a výrobu teplých a studených nápojov
- na prípravu a výrobu príloh a doplnkov
- na umývanie riadu
- na upratovanie kuchyne a pomocných prevádzok
- na dodržiavanie BOZP, osobnej a pracovnej hygieny
ZÁKLADNÉ ÚDAJE:
Dĺžka prípravy: 3 roky
Učebný odbor: dievčatá a chlapci
Podmienky prijatia: žiaci s mentálnym postihnutím, ktorí ukončili 9. ročník ZŠ, alebo ŠZŠ,
zdravotná spôsobilosť
Spôsob ukončenia: záverečná skúška
Pracovné uplatnenie: práca pri príprave jedál v stravovacích zariadeniach
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: výučný list
Nadväzujúca odborná príprava: rekvalifikačné kurzy