Turčianska kuchyňa – návrat ku koreňom

Mesiace október a november boli venované tradíciám turčianskej kuchyne. Žiaci sa postupne zoznamovali s kuchyňou prastarých mám, s majsterkami odborného výcviku zbierali informácie a recepty známych, ale aj dávno zabudnutých turčianskych jedál. Zo zozbieraných receptov vytvorili nástenku, vzájomne si povymieňali informácie a nakoniec zostavili jedálny lístok.

Projekt vyvrcholil 22. novembra 2017. Bol ukončený prípravou vybraných jedál, ich prezentáciou a ochutnávkou v stredisku OVY.

Žiaci pripravovali pokrmy podľa jedálneho lístka prastarých mám:

Bočpor ( hustá polievka z drobov a koreňovej zeleniny zjemnená smotanou )

Domáci chlieb

Zemiaková baba  ( pečená na plechu )

Hašé z mletého mäsa

Fánky

Všetky jedlá výborne chutili a sú inšpiráciou pre racionálne stravovanie!